COUNTRY / ALRESFORD, HAMPSHIRE


For this 250 year old thatched cottage, we needed a concept that would be modern enough to suit the young family living there, but still respected the age and beauty of the many original features.


In the kitchen, the owners wanted all modern conveniences, including an electric Aga. We fully renovated the room, with a contemporary colour palette of white, black, dark green and grey, which was chosen to add light to the triple aspect room but also to give a modern feel to the Shaker-style cabinets. The lighting, ironmongery and taps provide a strong contrast to the original beamed ceiling, give an industrial feel to the space, and accentuate the modern rustic theme.


For the remainder of the reception rooms, our task was to create synergy between the rooms but, as one room leads on to another, to also create distinctive areas. For the sitting room, our inspiration was taken from private members' clubs…and it is a space where you can listen to music, read a book or catch up on the day's news. Large leather wing-back chairs were softened by bright throws and copper accents. We also used the same industrial light as the kitchen to create synergy and give a twist to the very traditional inglenook fireplace. We turned the living room into a cinema room, with large TV and 5.1 AV surround-sound system, and chose a subdued colour palette for optimum viewing. And, thanks to the length of the room, we were also able to create a music or reading nook at one end.

This cottage has truly been brought up to date, but not at all at the expense of its period charm.

View

1/20

2/20

3/20

4/20

5/20

6/20

7/20

8/20

9/20

10/20

11/20

12/20

13/20

14/20

15/20

16/20

17/20

18/20

19/20

20/20

Processing...

added to cart success.

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out